Гаражът винаги е разхвърлян? Организирайте го с тези 3 прости съвета

Гаражът ви е недостъпен?… Спокойно има решение. А, знаете ли, че в миналото гаражите са се използвали само за паркиране на автомобили. Днес вместо това гаражите се използват за складове и хобита. Да знаете, как да съхранявате неща в гаража си все още може да е предизвикателство. Ако вашият гараж в момента изглежда като непрогледно пространство от кутии, инструменти, прибори и други, време е да се организирате.

Прочетете по-долу, тези някои страхотни идеи за съхранение в гараж, които ще улеснят паркирането и достъпа до нещата.

Как да организираме и премахваме ненужни неща от гаража

Преди да организирате гаража си, трябва да направите разчистване (елиминиране на необходимите неща).

Почистване на гараж и сортирането на всичко е важна задача, така че започнете с тези първи 3 стъпки.

1. Почистване

Отделете ден или уикенд, за да почистите правилно гаража си. Вземете абсолютно всичко, което имате в гаража си, и сортирайте нещата в 3 категории: какво съхранявате, какво дарявате/продавате и какво изхвърляте.

Организирайте категорията „за запазване“ в категории като оборудване за къмпинг, спортно оборудване, авточасти и др.

2. Планиране на пространството

Преди да започнете да подреждате нещата, които пазите, планирайте тяхното съхранение. Направете измервания на гаража и съставете план.

Планирайте да съхранявате предмети, които не използвате много често, като например сезонни декорации, на труднодостъпни места и спестете място за често използвани елементи.

3. Инвестирайте в съхранение

Най-добрият начин да поддържате гаража си организиран е да не държите нещата на пода. Поставете рафтове, куки и висящи кутии за съхранение, за да запазите нещата си в безопасност и подредени.

Scroll to Top