Как да подредите нещата в апартамента след почистване на мазета

Ако планирате да подредите дома си, при това да не се налага да затрупвате другите терени, трябва да знаете как става почистване на мазета…

Съществуват някои основни правила. В резултат на едно проучване идентифицирахме няколко основни правила, които според нас са ключът към успеха в постигането на ред. Може да ги разбираме интуитивно, но когато ги формулирахме и написахме на хартия, те се настаниха ясно и здраво в съзнанието. Може и вие да се уверите в това.

И сега, решавайки следващата задача, свързана с подреждането на нещата в апартамента, ще ви стане по-лесно да вземете решения, просто като си спомните едно от тези правила.

1. Къщата ви не се е изцапала за една нощ, не очаквайте да я почистите за една нощ

Използвайте принципа на малките стъпки – правете по малко, но всеки ден. Това ще ви спаси от страха за обема на глобалното почистване, дори да се налага да предвидите и почистване на мазета с фирма.

2. „Ново пристигане, старо заминаване“

Този подход трябва да се използва за подкрепа на положителните промени, които ще направите в резултат на прочистването.

Определено!!! Когато внесете нещо ново в къщата, веднага се отървете от подобно старо нещо. И се радвай, че икономиката ви не расте. Между другото, това е много добър Фън Шуй. Премахвайки старото, правите място за новото и сякаш казвате на Вселената, че сте готови да допуснете новите неща, нови събития, нови хора в живота си. Следователно обратният подход ще е много благоприятен. На първо място, ако искате да получите нещо. Този цикъл създава възможности за протичане на енергия и именно това привлича най-доброто към нас. Между другото, за „напреднали“ потребители това правило може да бъде променено на друго – 1 нещо в къщата, 2 неща – извън къщата.

3. Може лесно да се отървете от боклука с помощта на упражненията „Вълшебен боклук“ , за които писахме вече.

4. Упражнението „15 минути почистване“

За да постигнете резултати, без да прибягвате до цялостно почистване, посветете само 15 минути на ден и възстановете реда в една от зоните. Основното е всеки ден! Докато получите желания резултат. 15 минути са толкова кратки и ще се изненадате, че наистина работят. За да не прекалявате, задайте таймер и прекарайте 15 минути в изхвърляне на стари повърхности, избърсване, поставяне на нещата обратно. В една стая.

5. „Вземете нещо – поставете го на мястото му“

Ако спазвате това правило, нямаше да се налага да отделяте толкова време за почистване. Но не струва нищо. Наред с това правило може да се използва като упражнение за развитие. Всъщност това е малка духовна практика. Факт е, че обикновено живеем „на машината“, съзнанието ни спи и повечето механични действия извършваме „на памет“. Наблюдавайки се в момента на връщане на предмета, ние го правим съзнателно, излизаме от автоматичния режим. И по този начин увеличаваме нашето внимание. Може би затова такова просто действие изисква усилия от наша страна.

6. Елиминирайте горещите точки и предотвратете появата им

Горещата точка най-често е някаква хоризонтална повърхност, където мигновено се образува отлагане на неща. Изглежда, че ги привлича към себе си и има тенденция да расте и да излезе извън контрол. Това може да е повърхността на маса за хранене или масичка за кафе, която събира цялата поща и канцеларски материали, стол, който е покрит с планина от дрехи, които не са прибрани в гардероба, или нещо подобно. Единственият начин да се поддържа чистота там е постоянната проверка и почистване. И, разбира се, съзнателно НЕ замърсяване.

Може да използвате и друг трик – поставете красива покривка на масата и сложете ваза с цветя – това ще ви помогне да я поддържате чиста. Тук е необходимо да се гарантира, че тази точка не мигрира към съседната повърхност.

7. Принципът на една минута

Това, без да го отлагате за друг път, предприемете действието, което отнема една или две минути и може да бъде извършено по пътя. Например, сутрин отивате до тоалетната, за да си измиете зъбите. Докато сте там, може да избършете огледалото с кърпичка, да изплакнете и почистите мивката, да избършете други повърхности, да подсушите тръбите и да затворите всички капаци. Така за минута ще разрешите повечето проблеми, ще създадете ред в апартамента и ще предотвратите разрастването на бъркотията още повече.

Това много просто правило може да го използваме през цялото време. Опитваме се да запомним, когато се движа из апартамента – ако готвите например в кухнята – поливате цветята или почиствате храната от масата, в стаята – веднага прибирате разпръснатите предмети обратно на мястото им. И така нататък.

8. Направете почистването забавно

Не приемайте процеса на почистване твърде сериозно като скучна работа. Пуснете забавна музика, пейте, движете се, забавлявайте се.

В заключение:

Почистването, извършено с любов и радост, се превръща в благословия за вашия дом. Почистване с недоволство и макар че ще направи къщата чиста, няма да създаде фина добронамерена атмосфера. Това е ведическият закон. Запомнете го. Това са основните правила, които трябва да се спазват ежедневно, независимо дали чистите дома или правите почистване на мазета. От depo.bg дават още насоки и смятат, че това е основата, която ще формира основата на вашия чист, просторен, ефирен и комфортен дом.

Scroll to Top