Фирми за разчистване на битови отпадъци и всичко за самите битови отпадъци

Управлението на битовите отпадъци е работа, която се извършва от фирма за разчистване на битови отпадъци. Това също така е чувствителна, но актуална тема. Има много хора, които искат да живеят в чиста и незамърсена околна среда и участват активно в рециклирането на такива.

Отговорността е както на властите, така и на физическите и юридическите лица, а в тази статия ще откриете изчерпателна информация за това, какво представляват битовите отпадъци и какви действия може да предприемете в тази посока.

 1. Какво представляват битовите отпадъци?

Битовият отпадък е най-разпространеният вид отпадък, произтичащ от ежедневните дейности на хората. По принцип тази категория включва и компании от всякакъв вид, които са задължени, да се занимават със селективно събиране и да участват в процеса на рециклиране. Интересен факт е, че една офис дейност може да генерира около 70 килограма хартиени отпадъци, които могат да бъдат рециклирани и оползотворени.

В специализирана дефиниция битовите отпадъци са битови отпадъци като пластмаса, хартия, метали, стъкло и остатъци от храна, а доброто управление на отпадъците от този тип е първата стъпка в процеса на рециклиране.

Както физическите лица, така и фирмите са длъжни да спазват разпоредбите на закона относно рециклирането на битови отпадъци. Наемайки фирми за разчистване на битови отпадъци вие правите вярната крачка по пътя към един по екологичен свят.

Освен това може да потърсите услугите на извозва.соm, който да предостави пълна информация за управлението на битовите отпадъци и специализирани съвети в областта, за да действате правилно и да избегнете негативни последици.

2. Рециклиране на боклука

Ако вече сте разбрали или ако ви е напомнено, какво означават битови отпадъци, открийте по-нататък метода, по който се разделят отпадъците, както и категориите, в които попадат:

Рециклируеми отпадъци или сухата фракция – тази категория включва картонени опаковки, отпадъчна хартия, метални кутии, козметика, опаковки от консервни кутии, метално фолио, PET бутилки, найлонови торбички, бутилки от препарати и шампоани.

Остатъчни отпадъци или мокра фракция

Те не могат да бъдат рециклирани, но трябва да бъдат правилно събрани, за да се избегне замърсяването на околната среда, доколкото е възможно. Тази категория включва еднократни пелени, абсорбиращи превръзки, фасове от цигари, остатъци от храна, еднократна посуда, съдържанието на торбичка за прахосмукачка, растителни остатъци, третирани с пестициди.

Биоразградимите или органичните отпадъци са тези, от които може да се получи растителен тор. Тази категория включва остатъци от плодове и зеленчуци, черупки от яйца, утайка от кафе, остатъци от хляб и зърнени храни, дървени стърготини, пепел от печки, настърган дървен материал, слама, сено, листа, цветя, клонки.

Електрическите и електронни отпадъци могат да се събират и рециклират, като тази категория включва перални машини, хладилници, мобилни устройства, батерии, кухненски роботи и др.

Правилното събиране на отпадъците е съществена стъпка в тяхното частично или пълно рециклиране, с точната цел максимално опазване на околната среда.

На адрес: https://www.xn--80adasbd8b.com може да си наемете експерти по управление на отпадъците.

Scroll to Top