10 грешки при покупка на евтини мебели – почистване на апартамент с мебели

Решили сте да обновите дома. Планирали сте почистване на апартамент с мебели. Когато всичко е добре организирано, нещата чисто и просто ще се случат. Тогава трябва да знаете и за някои често допускани грешки.

Тук са 10 грешки, които трябва да избягвате, когато купувате евтини мебели. Вижте повече за тях в следващите редове:

Придобиването на евтини мебели, които отговарят на вашия стил и бюджет е трудна, но не и невъзможна задача. Ако купувате мебелите си в определени периоди от годината, когато отстъпките са много, тогава може да спестите пари.

Кога е най-доброто време за закупуване на евтини мебели?

Най-доброто време за закупуване на евтини мебели обикновено е през зимните или летните месеци, казват експерти. 

Разбира се, тук трябва да се отбележи, че цените се влияят и от външни фактори, като икономическата ситуация в страната или проблеми с веригата за доставки. Това са все фактори, които обикновено влияят върху тенденциите в продажбите. Инфлацията, например, смекчава потребителското търсене и ако търговецът на дребно има големи запаси, тогава ще останете изненадани как може да стигнете до много отстъпки.

Какви грешки можете да направите, когато купувате евтини мебели и др

Както вече казахме, на прага сте на нови проекти за дома. Направили сте планирано почистване на апартамент с мебели, ако все още не сте може да организирате от тук: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane.

Купуването на мебели може да бъде стресиращ и скъп процес

Освен ако не искате да останете с мебели, които не работят за вас в стая, в която не се чувствате щастливи. Избягвайте често срещаните грешки, които ще ви костват пари, време и стрес.

Не е нужно да е трудно: следвайте това ръководство, дадено ни от hamalski.com и е много по-вероятно да се сдобиете със страхотни мебели, които ще направят живота ви по-удобен и дома ви по-красив. Просто не забравяйте да избягвате тези грешки.

Не съвпадат

Мери, мери и пак мери. Това правило важи, особено, когато купувате по-големи мебели. Тогава е много важно измерванията да бъдат правилни. И нямаме предвид само да се уверите, че вашият диван се побира в определеното подово пространство. Може да се побере в стаята, но ще влезе ли, през вратата? Ами предната врата на къщата, тясната част на антрето или ъгъла под прав ъгъл от пътя?

Ако живеете в апартамент или купувате мебели за стаи на горния етаж, уверете се, че могат да стигнат до там. Стълбите, особено в терасовидни къщи или преустроени апартаменти, могат да се окажат истинско затруднение. И така, в специално построена висока сграда асансьорът може да не побере новата ви покупка. Помислете ще може ли да я качите до осмия етаж?

Ако се съмнявате, проверете всички мерки, не само най-дългата и не забравяйте да оставите малко място за хората, които носят парчето. Понякога опакована мебел или част, която може да се разглоби и след това да се сглоби отново е по-добро решение.

Не пренебрегвайте пропорцията и пространството

Когато става въпрос за измервания, помислете не само, колко пространство ви трябва около мебелите, но и колко пространство ви трябва около тях. Не е най-добрата практика да притискате дивани и фотьойли към стените, а и не искате хората да се провират, през мебелите. В идеалния случай искате да имате около 45 см между масичката за кафе и дивана, 80-90 см между големите мебели, за да улесните преминаването им и 120 см за столовете около масата, за да могат да бъдат лесно-достъпни и преместени.

Размерът не е само практичност

Голям предмет, който изглежда добре в голям шоурум, може да засенчи по-скромната всекидневна. Ако искате да купите голям, скъп артикул, маркирайте на пода на стаята с маскираща лента или изрезки от хартия, за да може да получите по-добра представа как ще се побере във вашето пространство.

Докато твърде големите могат да бъдат непосилни, твърде малките могат да претрупат пространството и да го направят да изглежда претрупано и твърде натоварено. Килимът, който е твърде малък, всъщност ще направи стаята да изглежда по-малка, докато една-единствена картина на голяма стена ще изглежда изгубена и самотна.

Помислете, как ще работи стаята ви като цяло и се опитайте да запазите нещата пропорционално. За целта и същевременно променяте малко мащаба, за да избегнете монотонността. Така също не всички елементи на една и съща височина ще изглеждат добре.

Не се съобразявате с начина си на живот

Винаги се питайте „Как ще използвам тази мебел?“, „За какво е?“.

Много елементи, които изглеждат страхотно на теория, могат да се окажат катастрофални на практика. Стъклената масичка за кафе може да изглежда елегантна и модерна, но ако имате малки деца, твърдите ръбове ще създават опасност, докато повърхността ще подчертава всяко докосване на лепкави малки пръсти. Така деликатното малко бюро може да се превърне в неудобство, ако имате нужда от място за разпръскване на много документи.

Същото важи и за смелите парчета в нетрадиционни стилове. В началото може да изглеждат невероятно, но си представете, че трябва да ги гледате ден след ден. Ще бъдете ли доволни от направения избор след пет години?

Импулсивни покупки и прищявки

Влюбвали ли сте се от пръв поглед в зашеметяваща мебел, която току-що сте видели? Просто трябва ли да я имате сега? Спрете се. Дайте си малко време, за да помислите сериозно, дали ще се побере в стаята ви.

Импулсивните покупки могат да се превърнат в скъпи грешки

Помислете внимателно, проверете размерите, цветовете, материалите и най-важното – представете си конкретната мебел в стаята. Още ли ви харесва? След това може да я купите.

Има и друга страна на импулсивното купуване: след часове на търсене се отказвате и избирате нещо „достатъчно добро“. Въпреки, че съвършенството не е възможно, примиряването с предмет, който едва ли са достатъчно добри са грешка, с която може да се наложи да живеете с години.

Не забравяйте поддръжката

Тази често срещана грешка е свързана с проблема с начина на живот, описан по-горе. Бледа, текстурирана или пухкава тапицерия, естествено дърво, лъскаво, но неспособно да се справи с разлята чаша вода; лъскаво покритие, което ще покаже всеки пръстов отпечатък. Бъдете реалисти по отношение на износването, на което ще бъдат подложени мебелите и вашето собствено желание да почистите. Платете за професионално Почистване на апартамент с мебели, дръжте домашни любимци или деца с шоколадови ръце далеч от скъпоценния ви диван.

Не купувайте всички мебели наведнъж

Всички сме били там: празното пространство, което трябва да бъде запълнено, или просто ви е писнало от старите ви неща и искате да замените всичко сега. Изкушаващо е да купите всичко наведнъж и мястото да бъде перфектно обзаведено с един замах.

Но това също е грешка и може да доведе до преразход, създавайки пространство без характер, което нито работи за вашия начин на живот, нито отразява вашата личност.

Най-добрите интериори се създават органично с времето

Това не означава случайни импулсивни покупки: планирането и разработването на тема с последователна нотка е важно, за да се избегнат бъркотията и неприятните ефекти от дисонанса.

Започнете с едно голямо парче: диван, маса, легло. След като имате това, изградете около него стила, като изберете малки мебели, аксесоари и адаптирайте. По този начин ще завършите със стая, която изглежда добре. Създава усещане и работи за вас и вашето семейство. Хубавото на мебелите е, че може да допълните комплектите с евтини мебели по ваш вкус, така че след време да намерите формулата, която най-добре подхожда на вашето пространство.

Твърде голямо съвпадение

Желанието една стая да бъде обзаведена наведнъж може да доведе до друга грешка: закупуване на напълно съвпадащ комплект, понякога с подходящи аксесоари. Те може да изглеждат страхотно в шоурум или каталог, но в реална среда изглеждат плахи и скучни. Координирайте, не съвпадайте.

Евтините комплекти мебели могат да предложат страхотни финансови сделки, така че може да е изкушаващо да се възползвате. И всъщност не е нужно да се отказвате от спестяванията – просто преместете мебелите и разпределете комплектите между различни стаи.

Не избирайте първо боята

Много по-лесно е, пък и вероятно ще е по-евтино – да намерите боя, която се съчетава добре с избраната от вас мебел (например диван в определен нюанс на синьото), отколкото да намерите подходяща мебел, която да пасва на вече варосаните стени. Започнете с големините, след това изберете цветове на боята и аксесоари.

Не жертвайте полезната функция и комфорта заради външния вид

Без значение, колко страхотно изглежда мебелта, не забравяйте, че ще трябва да живеете с нея (и често върху нея) години наред. Диванът, столовете или масата не са като чифт неудобни 10 см токчета, които може да носите при специални поводи – така че трябва да поставите комфорта на първо място.

Жертване на качество за сметка на цената

По-добре е да заложите на висококачествени, издръжливи материали и отлични покрития. С hamalski.com не е нужно да се притеснявате, че ще трябва да харчите повече пари, по-късно за преждевременни ремонти или замени. Наемете услугите на фирма и освободете бързо и лесно терените за да вкарате новото. За всичко това, посетете сайта: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane.

Scroll to Top