Как да поставите храсти в градината

Питате се, как най-лесно става почистване на двор? Нека ви разкажем… По право градина без храсти е скучна гледка. Когато всички растения са с еднаква височина, няма какво да хване окото.

Тъжните дървета ще стоят като войници в една линия и когато ги гледат, собственикът веднага се появява въпрос как да постави храсти в градината? Веднага ви споделяме, но преди това, ако не сте направило почистване на двора, предприемете тази стъпка. Много по-лесно ще е всичко, ако организирате нещата с фирма за почистване на двор.

Храстите са такива растения, че могат незабавно да преобразят градинския парцел, в особено приятен за окото и всичко това по време на периода на цъфтеж. Действителният въпрос за това, как да поставите храсти в градината може да бъде и ако е необходимо да зонирате пространството на градината. След като се уверите, че храстите формират оригиналния образ на градината, може да започнете да ги засаждате, разбира се, като вземете предвид някои правила.

Относно храстите за малки градини

Особено внимание заслужават декоративните цъфтящи храсти. Обикновено такива храсти се вписват добре в териториите на малки градини. В условия на ограничено пространство е много по-трудно да се мисли за местоположението на растенията, отколкото в големи площи. За щастие този проблем може да бъде решен чрез засаждане на малки храсти. Опитайте се да засадите растенията по такъв начин, че градината да не е скучна през периода, когато нито едно от растенията няма да цъфти. Изберете храсти с дълъг период на цъфтеж, като се уверите, че той е различен за всяко растение.

Най-рано цъфтящият храст е форзицията

Вероятно сте виждали този нисък храст с жълти цветя, които в края на зимата символизират настъпването на пролетта с цъфтежа си. Този храст изглежда добре в дует със звездна магнолия, която е ароматна веднага щом слънцето я затопли.

Люлякът е символ на майските празници, обичан от много градинари. Ако площта на градината не позволява засаждане на люляк с традиционни размери, можете да засадите малък храст от китайски люляк на мястото.

Разбира се, в условията на неограничена площ, гамата от засадени растения бързо се увеличава. Тук вече можете да мислите отделно за опциите за храсти за всеки сезон. Полезната и изчерпателна информация получихме от dvorove.com. Вижте още от нея:

Пролетта е времето на цъфтежа на японската дюля, керията, форзицията, бадема, люляка, спиреята и канадската сенка. Кое от тези растения ще се настани и във вашата градина зависи само от вашия вкус. Може да поставите няколко вида в градината наведнъж, като се грижите само за това какви климатични условия предпочита този или онзи храст.

Лятото е най-доброто време за цъфтеж на повечето храсти. Това са берберис и вайгела, скумпия и хортензия, действие и хибискус. Някои храсти ще пленят с аромата си, като скумпия или хортензия. Други са с пъстри цветове, като сирийския хибискус.

Есента не е толкова разнообразна в цъфтящите храсти

И това не е изненадващо, защото повечето от растенията вече са избледнели, давайки плодовете си и се подготвят за зимен сън. Но това няма значение, защото дори през есента и зимата някои плодове се превръщат в истинска декорация за градината. Засаждайки глог, вълче грозде или евонимус, може да се насладите на красотата на това растението два пъти. Веднъж през пролетта, а другият през есента, когато растението блести с ярки цветове, плодове.

През зимата офиката ще спаси градината ви от униние.

Източник: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.

Scroll to Top