Фирма за извозване на стари мебели – планирайте почистване

Много вероятно е всяка жена да организира общо почистване поне 2 пъти годишно: през лятото и преди Нова година.

Естествено, красивите дами разбират, че редът и чистотата няма да продължат дълго. Чиниите скоро ще бъдат в мивката, „покривките“ покрити с прах, а килимите ще са отново мръсни. Необходима е общо почистване, а с него: не забравяйте за мебелите. Потърсете специалисти по извозване на мебели от фирма KOSTOVI.BG. Нашите баби са правили това и затова не бива да забравяте и вие за традициите.

Най-интересното е, че все още е възможно да се извърши общо почистване с високо качество. Такова трябва да е достатъчно точно до следващия път. За целта трябва да работите усилено няколко дни.

Искате ли да знаете как да поддържате апартамента си чист половин година и да не „убивате“ седмица, за да подредите нещата? Тогава тази статия е това, от което се нуждаете.

Стъпка 1 – направете списък

Колкото и да е странно, тази стъпка е много отговорна. Не е достатъчно да мислите: „Трябва да направя всичко“. Също така е добре да се определи, какво точно е включено в това „всичко“. За някой задачата ще е по-проста: избършете праха, дори там, където обикновено се натрупва с месеци и съберете нещата под дивана. Други, по-отговорни неща в списъка са: подреждането на нещата в килера и грижа за мебелите.

Стъпка 2 – Съберете всички предмети, които лежат наоколо

Нека веднага да уточним, че лежащи означават всички предмети, които не са на местата си. Това са дрехи, които не са били прибрани навреме в гардероба и ябълкови сърцевини, спретнато подредени по ръба на масата и дори десетки парчета хартия и химикали, които са се озовали под диваните и масите на вашия апартамент, преди няколко месеца.

Важно е, да разберете, че ще трябва да премахнете абсолютно всички неща, без изключение. Друг е въпросът, дали ще трябва да ги сгъвате внимателно или просто да ги изхвърлите в кошчето. Но е лесно да вземете решение за това: всичко ненужно и развалено се поставя в кошница, дрехите се преместват в килера, падналите фигурки и рамки за снимки се преместват на рафтове, а играчките, разбира се. Те се поставят в специални меки контейнери или класически картонени кутии.

Стъпка 3 – Решаване на съдбата на ненужните предмети

В случая не говорим за онези неща, които не са по местата си и чакат да бъдат почистени. Имаме предвид най-често срещаните продукти: вази, рамки за снимки, меки играчки и дори мебели. Като цяло всичко, което абсолютно не пречи, докато човек не разбере, че не е използвал артикула от няколко месеца / години. Тогава е време да наемете – Фирма за извозване на стари мебели. С услугите на фирма може да освободите пространствата за кратко и да дадете възможност на стаите да „дишат“.

Общото почистване е най-доброто време да се огледате и да разберете, какви неща трябва да се преместят на тавана (например креватче, в което вашето бебе вече е израснало, или старо нощно шкафче, което е празно, но е жалко да го изхвърлите) и неща, които трябва да отидат на депо (счупени дрънкулки или скърцащо легло, наследени от прабаба).

Стъпка 4 – Отървете се от праха

Когато всички ненужни неща се изхвърлят, а полезните се поставят на местата им, идва моментът да се отървете от праха. По време на общо почистване трябва да избършете всички повърхности без изключение. Чувствайте се свободни да се качите на стол, за да подредите гардероба и нежно да почистете. Повярвайте, след тези прости стъпки вашият апартамент ще изглежда много по-добре. И не забравяйте да запомните за мебелите – те също се уморяват от прах и искат да „дишат“ свободно, поне за известно време.

Стъпка 5 – Подредете прозорците и мебелите

Прозорците пропускат светлина, което означава, че тяхната чистота ще направи дома Ви по-приятен, а атмосферата – топла. Мебелите ще добавят допълнителни щрихи. Така че чистите легла и дивани. Това ще ви помогне да създадете усещане за свежест и спокойствие в стаята.

За да завършите тази стъпка, ще ви трябват парцали и почистващи продукти. Важно е да се разбере, че материалът на продукта е от голямо значение. Ако кожената тапицерия може да се избърсва с влажна кърпа, тогава за MDF и ПДЧ ще са необходими специални лакове. Ако не сте напълно сигурни как да се държите с тази или онази мебел, препоръчително е да получите необходимата информация предварително в Интернет. И между другото, общото почистване е чудесна причина да изпратите някои неща за възстановяване.

Стъпка 6 – Почистете с прахосмукачка и избършете подовете

Всъщност най-трудното свърши. Остава само да избършете подовете с мокра кърпа и да почистите килимите с прахосмукачка. Почистването е готово!

Изпълнението на всички стъпки, описани по-горе, несъмнено ще ви помогне да извършите общо почистване по качествен начин. Вашите мебели ще се чувстват чудесно, чисти и дишащи, дрешниците ще ви радват с реда, който цари вътре, а дървените легла и столове ще ви удивят с красотата и комфорта си.

И за това най-важното е да разберете, че прахът отново ще се утаи, върху работните повърхности, съдовете също ще се окажат в мивката, но подредените мебели ще създадат усещане за чистота и комфорт за половин, че дори цяла година.

Scroll to Top