История на Свети Валентин

Всяка година с наближаването на 14 февруари влюбените се тревожат как да отпразнуват деня и започват да търсят идеи как да изненадат любимите си хора. Но рядко някой се чуди откъде идва Свети Валентин и защо всъщност се празнува – това са въпросите, на които ще се опитаме да отговорим този път.

Свети Валентин по света

Както всички останали празници, Денят на влюбените се разбира и празнува по различни начини по света. Ето някои от най-интересните идеи:

В Япония Свети Валентин продажбите на шоколад скачат главоломно. Именно тази сладост се счита за израз на любов и не толкова за мъжете, колкото за японките.

Датчани и норвежци се забавляват с тайни пощенски картички, наречени „Gaekkebrev“. Забавни и кратки любовни редове се изпращат анонимно на Свети Валентин с броя на буквите на името. Ако подателят може да бъде идентифициран, той трябва да даде шоколадово яйце, а ако не, тогава жената, получила стихотворението, трябва да се погрижи за подаръка. Интересни пожелания за рожден ден също може да откриете тук.

В Уелс има традиция да се дава практичен подарък – ръчно изработена лъжица, издълбана с любовни шарки и символи. Разбира се, в днешно време мъжете много по-рядко се заемат с тази работа, така че когато наближи Свети Валентин, в магазините често се купува готова такава лъжица.

В Италия, където се смята, че е възникнала идеята за този романтичен празник, този специален ден се празнува изключително. Най-често обаче италианците просто организират романтична вечеря и подаряват на любимия си кутия бонбони с черен шоколад, украсена с романтични фрази. Междувременно туристите имат възможност да посетят много места, свързани с любовни истории, като известната Верона или дори мястото, където е Св. Валентин. Последното е чудесно място и за романтични и впечатляващи записи.

Това как възприемате Деня на Свети Валентин, зависи от вас. Има много начини да покажете вниманието и любовта си по оригинален начин – независимо в кой ден решите да го направите. Най-важното е всичко е направено естествено и искрено.

Scroll to Top