Как да организирате почистване на мазе

Ако сте като много собственици на жилища и имате занемарено мазе, което е по-скоро се е превърнало в сметище, отколкото използваемо пространство, то попаднали сте на правилното място.

Коледната украса, багажа, сезонните дрехи и спортното оборудване, всичко сте стопанисали в своето мазе? Всичко в различни етапи на съхранение, обикновено изсипващо се от препълнени вани или натрупани на многоцветни купчини от пода до тавана.

Въпреки че почистване на мазе може да изглежда като херкулесова задача, с подходящите мерки и известно търпение може да се постигне.

Независимо, дали се справяте с мазето на вашия дом като част от усилията си за  пролетно почистване  или просто искате да възстановите използваемостта на пространството, тези стъпки могат да ви помогнат да освободите малко място и да имате чисто, свежо мазе, което да ви е от по-голяма полза:

Подредете боклуците си

Без никакви, това е най-високата поръчка, особено ако сте използвали мазето като складово помещение. Най-голямото предизвикателство може да е, че няма причина за нещата, които държите там долу. Така, че не бързайте. Сортирайте нещата си една кутия или кошче за съхранение наведнъж и направете три купчини: неща, които да запазите. Предвидете купчина за неща, които да дарите, и неща, които да изхвърлите. Ако не сте използвали артикулите повече от година и е в добро състояние, помислете дали да не го занесете в център за дарения, за да може някой друг да се възползва от него. Бъдете безмилостни в сортирането си и не забравяйте, че колкото повече неща, да се отървете, толкова по-малко претрупано ще е мазето ви в крайна сметка.

Организирайте се

След като стесните това, което планирате да запазите, организирайте  артикулите си по начин, който има смисъл за вас. Например, съхранявайте всички семейни спомени в едно кошче. Съхранявайте всички декорации в друга вана за съхранение и съхранявайте старите си документи в блок за архивиране. Може да искате да маркирате кошчетата или кутиите си, за да си спомните къде да намерите тези елементи в бъдеще.

Почистете труднодостъпните места

Ако в мазетата има много нещо, обърнете внимание на образуваната паяжина. Използвайте с дълга дръжка, за да пометете тези грозни мрежи и прах, като обърнете специално внимание на тавана и ъглите на мазето.

Прахосмукачка

Ако имате мазе с бетонен под, можете да използвате прахосмукачка, за да съберете мръсотията и отломките. Прахосмукачките улавят повече, отколкото предполагате.

Почистете пода

Ако мазето ви е с бетонна повърхност, използвайте твърда найлонова четка, за да изтъркате разтвора върху подовете. Използвайте прясна, топла вода за изплакване и изчистете излишната вода, след като сте готови.

Борба с миризмата на мухъл

За финалния щрих, върху прясно почистеното ви мазе, ще искате да се отървете от всички останали плесенясали миризми. Ако мазето ви има прозорци, отворете ги, за да пуснете малко свежия въздух. Ако не, използвайте вентилатори за подобряване на циркулацията и изсушител за отстраняване на влагата.

В заключение:

Потърсете професионалистите по почистване на мазе

Знаем, че никой не обича да прекарва красивия пролетен или есенен ден в това да се мотае из прашното и мръсно мазе. Така, че защо не възложите допълнителната работа на професионалните екипи на SMETOVOZ.COM

Нашите услуги за почистване на мазе в къщи могат да съкратят списъка ви със задачи и да гарантират, че домът ви ще е отново чисто и здравословно убежище. Просто  резервирайте безплатна консултация  с нас, за да научите повече за нашите програми за почистване на къщи по поръчка.

Scroll to Top