Как да поддържате дома си лесно организиран през цялата седмица

Научете как да поддържате дома си организиран, през цялата седмица, като всеки ден се справяте с някои малки задачи и планирате цялостно опразване на жилище. Като спазвате тези четири неща, ще можете да поддържате дома си без претрупвания и да прекарвате повече време в нещата, които ви харесват!

Изключително важно е да имате основата на чист дом, когато имате време, помислете за големи организационни задачи,  които бихте изпълнявали през уикенда. Днес ще ви науча как да поддържате дома си организиран само с няколко прости ежедневни организационни навика, които изискват малко време. Не е нужно да ви отнеме часове, за да поддържате организиран дом. С няколко прости ежедневни задачи можете да почистите по малко и все пак да се насладите на вечерите си! Ето откъде да започнете.

Задача за домашна организация, с която да се ангажирате ежедневно

1. Отделяйте всеки ден по пет минути, за да правите следното:

Приберете съдовете  и заредете съдомиялната машина. Ако нямате съдомиялна машина, поне изплакнете мръсните съдове, за да улесните живота си по-късно, когато ги миете.

Прегледайте веднага всички елементи в къщата си и това дали всяко нещо си е на мястото. Съхранявайте нещата там, където са далеч от погледа на гости. Добавете малки лични щрихи, които ви карат да се усмихвате. Независимо дали това е да се поглезите с малък букет цветя, да купите красива рамка, в която да се помести специална семейна снимка или друго, което да ви служи за мотиватор в поддържане организацията на дома.

2. Направете си леглото.

„Разхвърляното легло е равно на разхвърляна глава.“ Да оправяте леглото си всеки ден е лесна задача, която определя деня ви за успех.

Не позволявайте работата да ви накара да забравите за леглото. Направете го веднага след събуждане, за да не можете да си създавате оправдания или да го отложите. Създайте си релаксиращо пространство, което ви кара да се гордеете със спалнята си.

Създайте си навика да си оправяте леглото всяка сутрин. Ако искате да поддържате дома си организиран през цялата седмица, тази малка организационна задача ще бъде нещото, което започва инерцията.

3. Уверете се, че всичките ви вещи имат определено място.

Успехът е това да поддържате дома си организиран, без да давате на вещите си определено място за начало. Докато измислите най-подходящите зони за всяко нещо, не категоризирайте предметите в определени места. Потърсете евтини кошници за малки, трудни за организиране артикули. Отнема само няколко минути, да приберете нещата и да създайте добре организирания дом.

Създайте план, преди да тръгнете за деня, за да сте сигурни, че всичко е в определената кошница. Това ще гарантира, че няма да е голяма каша да почистите до края на седмицата.

4. Поддържайте списък със задачи за домашна организация.

Съхранявайте си направения контролен списък на организационните задачи

Не всеки може да бъде на разположение през юни и да почиства ежедневно. И все пак съхранявайте списъка с домашната организация, който очертава задачите на преден план.

Този списък ще ви напомня, какво може да правите, когато имате малко свободно време в графика си.

Почистването на гардероба през лятото, организация на сладките канцеларски материали, поддържането на чиста къща може да бъде просто и приятно в ежедневието ви. Най -трудната част започва! Ето защо препоръчваме всеки ден да започнете с нещо малко, като например да си оправите леглото. Това ви настроява позитивно за през целия ден.

Желаем ви късмет с вашите цели за вашия дом!

Scroll to Top