Почистване на къщата от Мари Кондо

В голямото почистване на дома, винаги изниква един голям въпрос. Той е как да почистите къщата и какво да изхвърлите на момента.

Правилата за почистване на къщи, използващи метода Мари Кондо, са дълъг процес. За да започнете и да се отървете от нещата, които са най-малко запомнящи се, опитайте с тези, които  не предизвикват положителни емоции.

Не мислете, че изхвърлянето на неща ще ви бъде лесно.

Първо, да се отървете от разглезени и малки неща, обувки, счупени играчки. Малко да свикнете. Така ще се отървете от ненужните неща и ще е по-лесно, когато стигнете до сантименталните.

Когато възстановявате реда в къщата, не включвайте детето в помощ. Разбира се, той няма да ви позволи да изхвърлите скъпоценните му играчки и дори може да прави голям скандал.

Със сигурност, ако изхвърлите ненужните неща или ги дарите за благотворителност без знанието на детето, то в бъдеще, дори няма да ги помни.

Важно е детето да бъде включено в домакинската работа, но не и този път!

Всяко нещо има своето място!

Последната тайна в почистването на къщата от Мари Кондо: „Нещата на всеки член на семейството се държат на специално място, запазено само за него.“ Това е най-ефективният метод за поддържане реда в дома.

Нека децата знаят, че имат собствено лично пространство за чиято чистота трябва да е отговорно. Детето трябва да има собствен чекмедже, рафт, скрин или бюро. В този случай, ще се интересува да ги поддържа чисти и да връща нещата на мястото си.

И все пак, ако имате много стари и излишни неща за изхвърляне, не се колебайте да посетите този адрес:

http://smetishte.com/stari-mebeli-smetishte-sofia. Тук ще получите нужното съдействие и помощ.

 

 

 

 

Scroll to Top