Как да комбинирате различни мебели в интериора

За да съчетаете мебелите в интериора не се иска много. Достатъчно е само да се водите по тези стъпки и нещата ще се получат от само себе си!

  1. Не използвайте повече от три различни цвята дърво в една стая (това включва мебели, под, врати, первази и др.).
  2. Изберете големи мебели в цвета на стените. Това ще предпази пространството от чувство на пренаселване и хаос. Изберете бял гардероб за бялата спалня. Към сивата стена в хола поставете сива стойка. Останалата част от мебелите може да бъде с различен цвят. Ако въпреки това ви се струва, че има претрупване от някои от тях, потърсете фирма за изхвърлянето им: konkurenti.com.
  1. Не се притеснявайте, комбинирайте дървени мебели с универсални. Това включва обекти бели, черни, стъклени, прозрачни, огледални, както и цветни, съчетани с вътрешна палитра. Всички заедно се работят добре с дървото и помежду си.

Всичко това може да се смеси в един интериор. Например, за да обзаведете спалнята със сиви стени и подови настилки и да добавите някои комплект. Такива могат да са  табла легло със синьо, синьо табуретка подножието, цвят нощни шкафчета, избелен дъб, огледало салон, черен салон с прозрачен и бял шкаф стол.

Бялото е идеалният партньор за всякакви дървени нюанси. Имайки съмнения относно тази или тази комбинация, винаги можете да прибягвате до тази ненадмината възможност.

  1. Ако мебелта е леко избледняла, повторете цвета му в една или в две части – например в рамката на картината, в абажурата, в краката на столовете и т.н.
  2. Използвайте ефекта на доминото. Всички детайли са в играта и се добавят от верига, докосвайки се един с друг с половини със същите номера. Това означава, че всеки елемент от веригата частично повтаря съседите. По същия начин може да изградите и мебелен състав: така че един обект да съдържа цвета на другия (или други). Пример: цветът на фасадите в кухнята (например черно) се повтаря в тапицерията на столове, чиито крака (например бял) съвпадат с цвета на масата за хранене.
  3. Смесете мебелите, които имат подобие в даден параметър. Комбинирайте светлината с лек светъл и тъмен цвят с груб декор и т.н. Този подход ще намали вероятността от грешка.
Scroll to Top