Как да подобрите кредитния рейтинг

Има много неща, които могат да повлияят кредитния рейтинг. В действителност, когато имате отличен кредитен рейтинг, лесно можете да спестите много пари, но ако кредитния рейтинг е нисък поради грешка на финансови решения, които сте направили в миналото, тогава помислете над това.

Съществуват много неща, които може да направите, за да подобрите условията и реда. Преди да стартирате с бързи кредити, нека разгледаме някои от тях по-отблизо. Проучете как стоят нещата в Минизаем.

  1. Винаги плащайте сметките си навреме

Знаете ли, че вашата история за минали плащания по кредит до минута се пада на приблизително 35 процента от кредитния рейтинг. Така също включва плащане на битовите сметки, ипотеки, кола, заеми и кредитни карти. Най-голямо влияние върху вашия кредитен рейтинг идва от последните закъснели плащания в кредитната история. За да предотвратите появата на закъснения по кредит до заплата се уверете, че може да си позволите подобен онлайн кредит. Това ще спести от лихвата.

Може да имате живот на кредити и има много неща, за които да се налага да се грижите всеки ден. Това обяснява и факта, че може лесно да забравите за извършване на плащанията в срок. Ако това е така, тогава е най-добре да използвате онлайн напомняния, за да ви помогнат да помните и да плащате сметките си на време. В действителност, някои банки имат специални програми, където могат да ви изпращат текстово съобщение или електронна поща, на определена дата през месец и за предстоящите законопроекти, които трябва да плащате.

  1. Обърнете дълговете си

Справянето с кредитна карта е първият принцип и един от най-добрите начини за увеличаване на вашия кредитен рейтинг. Изплащането на ипотеката или издържането на студент може да подобри вашия кредитен рейтинг, както и да окаже положително въздействие върху вашия кредитен рейтинг.

За да направите това, трябва да се балансирате десет до тридесет процента от кредитния лимит на всяка карта. В зависимост от вашия случай, може да се наложи вземане на една или повече кредити, за изплащане на дълга.

Дори при онлайн кредит може и да се избегне рискът от закъснели плащания. За да е всичко точно се уверете, че сте се фокусирали върху тези плащания, които имат най-високи лихвени проценти. Така спазвайки всички тези лесни стъпки всичко ще е много опростено за вас самите.

Scroll to Top