Как да изберете най-добрия климатик

Един от най-добрите елементи , които следва да се вземат предвид при избора на най-добър климатик е рейтингът й ефективността.

Като цяло, цената на устройството се увеличава заедно с рейтинга и ефективността. Въпреки това, по-голямата ефективност в действителност ви спестява пари по време живота на уреда, тъй като това води до намаляване на потреблението на енергия и следователно по-ниски сметките за ток. Това са и двете неща, за които да търсите върху етикета на климатици – SEER рейтинги ENERGY STAR.

Следващо важно в списъка е размерът. Ако устройството е твърде малко, то няма правилно охлаждане дома, макар че работи усилено, за да го постигне. Такава упорита работа води директно до по-кратки въпроси за продължителността на живота и ремонт. Ако устройството е прекалено голямо, то ще се изключва и по-често, а това води до проблеми с влажността, също намалява продължителността на живота. Преди да си купите нов климатик, изчислете топлинния товар, за да определите размера, според вашите нужди.

Гаранциите също са важни. Дори и най-добрите производители от време на време могат да създадат лоша версия на климатици. Проверете гаранцията на производителя, както и каквито и да било гаранции, предлагани от вашия инсталатор. Също така, помислете за разширени опции за гаранция за най-добро покритие – токов удар и пр.

Погледнете допълнителни функции, като например две скорости, касетъчни климатици Daikin FCQG140F/RZQSG140L9V1 Seasonal Classic, чиято работа на компресора или операцията е с променлива скорост, която намалява консумацията на енергия и технология, която ви дава достъп до системата от разстояние.

 

 

 

Scroll to Top