Топ необичайни начини за използване на паста за зъби

Освен факта, че пастата за зъби се грижи за зъбите, тя може да бъде и помощник при решаването на редица други проблеми. Например, тя може да потуши болката, да направи домашния блясък и дори да се отърве от петна по килима.

Да се ​​отървем от неприятната миризма

Най-неприятните и ужасяващи миризми се смятат за миризми на чесън, сурова или пушена риба и лук. Тези миризми могат лесно да проникнат в клетките на кожата на ръцете, а дори и най-добрият сапун в някои случаи няма да ви даде желания ефект.

За да премахнете миризмата, трябва да разтворите малко количество паста за зъби в чаша вода и да изплакнете ръцете си. Това е решение и само след като можете да измиете ръцете си със сапун. Това ще ви помогне да се отървете от миризмите възможно най-бързо.

Да се ​​отървем от петна

За да премахнете петна от маркери и цветни моливи от боядисаните стени, ще ви трябва парче плат, навлажнено с вода и леко разтрийте пастата върху мръсното място. Трябва да го разтривате, докато петната изчезнат.

Почистване на сребро и злато

Златни и сребърни бижута, както и прибори за готвене, могат да бъдат напълно почистени с паста за зъби. Използвайте обикновена четка с паста за зъби, разтрийте всякаква бижутерия и оставете за една нощ. Сутрин изплакнете бижутата с хладка вода и избършете със суха кърпа.

Почистване на изгорели повърхности

За да почистите металната повърхност от ръжда или сажди, нанесете дебел слой паста за зъби и внимателно разтривайте с четка. Оставете за 25 минути и след това отново натрийте. Саждите и ръждата ще премахнете лесно отново с пастата.

Ефективността на този метод се състои в това, че пастата съдържа кварцови съединения, които се считат за абразивни.

Замазване на стъклата

Голям брой хора, особено плувци и водолази са изправени пред проблема мъгла. За да се предотврати този проблем се препоръчва да се нанесе слой паста за зъби върху повърхността на очилата, след това внимателно да се търка и да се изплакне обилно с вода. Не търкайте прекалено много, защото абразивните частици, съдържащи се в пастата за зъби, могат да причинят увреждане на обектива.

Гореизброените необичайни методи за използване на паста за зъби не само за поддържане на чисти кухненски съдове, но и спестяват много пари и време, които реално харчим за пазаруване, за да открием правилния почистващ продукт.

Научете за почистване на апртамент със силни препарати: http://bezvredno.com/pochistvane-apartament-preparati.

Scroll to Top