Сандали – съблазнителна покана за лятна мода

Сандали – съблазнителна покана за лятна мода (2)Някога хората ходили предимно боси. Тревата, пясъкът, камъните се грижели за здравето на ходилата и телата им.

Според прочутия лекар Хипократ, най-доброто лекарство се крие в ходенето боси лятно време и в правилно подбрана, удобна обувка за дълги разходки!

Разбира се днес, поради много причини се налага да притежаваме десетки чифтове различни обувки, пригодени за всеки сезон, а модата дори само в един вид – летния сандал си казва значението.

Колкото и да е здравословно, колкото и да ни харесва да ходим боси се налага да се грижим за краката си. Понякога кал, мръсотия, камъчета, тръни, мокър терен и други могат да изранят стъпалата ни. Така обувката се превръща във важен елемент дори в летния арсенал дрехи и аксесоари. За най-популярната лятна обувка се посочват известните сандали.

Сандали – съблазнителна покана за лятна мода 2

Данни за първите сандали се пазят в Кайро в музей. Моделът съществува повече от 4 хил. години.

Днес на пазара изобилства от модели сандали, стилни, елегантни, ежедневни, с или без токчета, изцяло отворени на пръстите и петата или затворени.

Особено голямо е многообразието от модели сандали за дамите. Там модата е цяла необятна вселена, която с всяка нова година ни изненадва с нещо ново, нещо класическо и нещо откраднато от миналото.

Много популярни са творенията на Коко Шанел. Моделите се характеризира със затворени пръсти и отворена пета.

За най-сексапилни и женствени сандали се смятат моделите на дизайнера Андре Перуджа. Той налага модата за висок ток сандали с отворени пръсти и наподобяващи елегантна вечерна обувка. Преди него, отворените обувки с показност на пръстите на краката се е смятало за скандална проява на лош вкус, вулгарност.

Днес съвременните момичета и жени притежават по няколко чифта сандали в шкафа с обувки. Различни модели, дизайн, цветове и стилове се комбинират всеки ден, за да отговорят на претенциите в модата. Така сандалите се превръщат във важен елемент от летния тоалет и правят своята съблазнителна покана за лятна мода.

Жена винаги иска да бъде секси, привлекателна, добре поддържана. За нея това не е въпрос на усилия или възможности, а повод за терапия за добро настроение.

Ето, защо днес множество онлайн бутици предлагат уникалните си модели сандали, за да спестят време и да направят най-бързите доставки до домовете!

Scroll to Top