Как да се отървете от миризмата в микровълновата

Почистване на микровълнова с натурални препарати!

Почистването на дома със силни химикали и абразивни препарати може не само да увреди някои повърхности, но и да провокира алергий или раздразнения по кожата. За печка, микровълнува фурна, фритюрник, пароабсорбатор, борбата с мазните напластявания изисква още по-упорита работа. Ето, защо избрахме ефективни, лесни и икоомичн решения, които да приложите в дома.

Вижте повече и за почистване на дворни места София.

Само малки предпазни мерки, допринася за по-добро управление на устройството. Когато прилагате някоя от тях, необходимо е да си гарантирате, че влагата и почистващите препарати (спрейове) не попаднат зад решетките, които са на стената. В противен случай тя ще я повредите. Най-добре е да се миете след всяко готвене или загряване на хранителни продукти. Всичко зависи от вида на ястията.

Как да се отървете от миризмата в микровълновата?

Всяко замърсяване е съпроводено с неприятна миризма. Съществуват няколко начина. Какво е най-подходящо, да разберете на практика, като използвате взаимозаменяемо на някои от препаратите на пазара.

  1. Сода и лимон – перфектно премахват чужди миризми. Използването им в процеса е достатъчно за почистване на замърсявания. Лимонът може да се прилага и в допълнение. Той се нарязва на малки парченца, поставя се в купа и се налива малко вода. След това се поставя в микровълнова фурна в продължение на 10 минути при максимална мощност.
  2. Друго добро средство е солта. Тя се излива във всеки флакон (купа, чиния, купа с ниски страни) и се поставя в микровълнова фурна и се оставя за една нощ (устройство не са включени). Благодарение на отличната усвояването на чужди миризми солта добре абсорбира и лесно ще се отървете от тях по микровълнова печка.
  3. След сорбент – активен въглен. Обичайните хапчета се изливат в чиния, която се поставя в микровълновата фурна в продължение на няколко часа (през нощта). Така забележително се поглъщат миризми и на утринта няма и следа от такива.
  4. Кафето също поглъща миризми, оставяйки изискан аромат. За да направите това, вземете 2-3 лъжици смляно кафе на зърна и поставете в подходящ съд. Сложете във фурната и оставете да престои в продължение на известно време. Но този метод е подходящ само за тези, които не приемат миризмата на кафе за нещо досадно.

Scroll to Top