6 лесни решения за силно замърсени домове

Дали става дума за вашата баня или кухня, всички в домовете си имаме места, които повече от останалите помещения и терени подлежат на замърсявания. Едни от най-опасните са: Почистване след труп.

За да сте безупречни домакини и да имате време за приятните неща, ви предкагам изпитани технки, с които да облекчите домакинстването и почистването:

Вашата баня – за да почистите вашия теракот, вана или мивка използвайте разтвор от сода бикарбонат и вода. За по-силно замърсените чуастъци можеда добавите сода в комбинация с оцет. Изчакайте реакцията естествено да премине и след това обтриите с гъба. Изплакнете за финаллизиране на почистването.

Дезодорирайте дрехи, шкафове и обувки

Всички знаем, че по тези места се задържат много неприятни миризми. За да се справите с тях поставете пакетчета или кутийки със сода бикарбонат. Миризмите и дрехите могат да бъдат пречистени от всякакви миризми. По същия начин, ако шкафът мирише на влажно, поставете отворен контейнер в задния му ъгъл, пълен със сода бикарбонат. Това ще да помогне срещу всички миризми.

Почитете неръждаема стомана

Забравете за закупуването на отделен продукт за почистване на вашите елементи от неръждаема стомана. С малко суха сода и влажна кърпа лесно може да върнете блясъка на стоманените устройства, прибори и предмети.

Отървете се от миризмите на домашен любимец

Поръсете двупосочно със сода за хляб по вашия килим или леглото на домашния любимец. Оставете да действа за няколко минути, преди да включите в употреба прахосмукачката.

Почистете грима от четките

Всеки макиаж изисква стрикнтно почистени инструменти. Почистването на четки може да стане с разтвар от топла вода и сода бикарбонат.

Освежете четки и гъби

Накиснете гъбите в баня, мопа, метлите в разтвор с би-въглехидрати за една нощ, за да се отървете от излишните миризми, изградена мръсотия и микроби.

Чисти бутилки за напитки и бебешки бутилки

Частотата им може да върнете отново с разтвор на сода за хляб и топъл разтвор вода, които се разклаща енергично. Изплакнете добре и готово!

Scroll to Top