Експресна маска за лице. Най-доброто решение за незабавен ефект

Младите момичета не знаят какво е „уморена кожа“, а дамата след 25, за съжаление, вече със скръб поглежда над нещата.

Съществуват много ресурси, които могат да елиминират влиянието на умората във външния вид.

Разбира се, ако имате няколко часа, може първо да направите домашна маска за лицето. Така ще подобрите неговата еластичност.

Ако трябва да бързо да се отървете от торбички и тъмни кръгове под очите, подуване на лицето или зачервяване в окото, отново на помощ ще се притече бързата маска или гел atache за почистване на лице. Такава може да намерите направо с отваряне на хладилника.

На това място може да откриете много естествени съставки и да сте уверени, че с тях кожата никога няма да боли, няма да предизвика дразнене. Тя ще остане по-свежа и отпочинала. Ако имате няколко часа преди важно събитие, може да направите домашен пилинг. С него кожата ще е освежена и снабдена с хранителни вещества. Вторите ще проникнат с маската по-дълбоко и по-трайно ще освежат и подхранят кожата.

Масло

Маслата са освежаващи и регенериращи средства. Има много рецепти с етерични масла, както и рициново масло за избелване на лицето.

Важно е нанасянето на масло да се прави само върху влажна кожа. Факт е, че маслото се абсорбира добре само върху мокра кожа.

Картофи

Ако търсите експресни процедури за лице, то картофът е най-лесният и икономичен начин. С него може да направите маска за под очите. Към сварен и настърган морков може да добавите няколко капки етерични масла или мляко, или извара. Всяка една от споменатите съставки подхранва кожата и я прави по-свежа и сияйна.

Важно! Ако умората е придружен от зачервяване по кожата, нанесете пакетчета чай – черен или зелен. Това ще помогне срещу тъмни петна. Не забравяйте и почистващите продукти, когато имате мазна кожа.

Сол

Много експерти смятат, че солта е отличен инструмент в козметологията. Винаги може да чуете и други съвети. Солта е отличен проводник, изчиства мъртвите клетки на кожата, така че кожата става по-лъскава и добре поддържана.

По-добре е да се използва морска сол. От нея може да се разтвори една супена лъжица в чаша топла вода и с мокра кърпа, изстискайте и нанесете върху почистено лице за 15 минути.

Мляко

Памучен тампон накиснат в прясно мляко се прилага в продължение на 15 минути в зоната под очите. Млякото регенерира, овлажнява, обновява и дори избелва.

Моркови

Маската от моркови има благоприятен ефект върху кожата. Тя стимулира регенеративните процеси и прави кожата мека и кадифена. Нищо чудно, че хората наричат морковът растението за красота, което може за кратко време да направи една жена богиня. Достатъчно е да го настържете на ренде, да разбъркате с половин чаена лъжичка мед и да нанесете върху лицето в продължение на 15 минути, след което изплакнете с топла вода.

Бъдете красива всеки ден, а в тържествените дни особено пленителни!

Scroll to Top