Полезност и красота на столовете

За какво служат мебелите? За задоволяване на ежедневните нужди или за създаване на приятна атмосфера в дома, в офиси и кабинети?

Неоспорим е факта, че полезността без красотата не могат. Грубо изработените и с непривлекателна външност пейки, шкафове, дивани, днес са претворени в чудни изобретения като творения на изкуството. Сред тях са и множество красиви столове, на атрактивни цени.

Непривлекателните мебели не получават званието красиви. Те стават такива, само когато действително примамват с вида си. Има и много мебели, които се използват само за украса в домове и офиси. Столовете обаче не са едни от тях. Те са функционални, практични, полезни и вече с много хубава визия.

Лишеното от битова функция и дори най-красивото може да е покрито с резба. Такова е експонат, който без особени тревоги може да се внася или изнася от всяко помещение. В съчетание интериор с мебели, маси и столове може да създаде оптическа олекотеност и внушава чувство за пространственост.

Действително, както в миналото, така и сега съществуват много мебели в които преобладава красота и полезност. Голяма част от столовете от миналото са изработвани в кралски стилове. Третирани били като скъпи приложения на изкуството и служели за задоволяване на конкретните битови нужди и декориране на представителни салони.

Както в други области на живота, така и при столовете най-приемлива останала златната среда.

Това дали този вид мебел ще бъде украшение или необходимост, зависи от преките качества и начините по които се използва. Мебелите с витрини и рафтове са също красиви, когато са подсилени с вещи и сувенири в умерени количества.

Така изборът на стил и дизайн, полезност и красота, функционалност и качества вървят ръка за ръка.

Scroll to Top