5 начина да де-трупате дома

почистване на домаБъркотия – всички сме я виждали в края на работния ден, когато се прибираме и с радост отваряме входната врата. Уви на прага ни чака пълен безпорядък. Наред с малчуганите в играта са се включили и домашните любимци. Дали това е което виждат очите ви всеки ден.

Или онова, което искате да виждате е чиста, организирана къща без купища ненужни „неща“ навсякъде? Ако това е последният случай, в който сте си мислили за вехтошар, то нека ви напомним, че има по-съвременни kamion.bg за извозване на стари мебели.

Ако сте човек, който смята, че е трудно да се отървете от някои „неща“, тук са 5 начини да си помогнете сами в опитите у дома, за да бъде домът ви по-чист и подреден.

От самото начало, не просто зарежете нещата си. Ако сте свикнали да хвърляте всичко в контейнер за боклук, това ще доведе до по-нервна обстановка от бедствена такава, както по-късно може да се разбере, може дори да загубите някои ценности. Започнете със сортиране на важни елементи от боклука. Безполезните предмети могат след това да отидат в кофата за боклук. Сред тях изберете важни или полезни елементи, поставени в правилното им място. Най-малкото, заделени 15 минути на ден, за да отделите елементарно. Ако започнете да се чувствате нервни, останете на пауза и се опитайте да се отпуснете.

Сортирайте само един път. Не заделяйте обекти „за сега“, но вземете решение веднага, когато трябва да се съхранява, така че няма да се налага да се движите втори път. Използвайте тази максима: да се справяте само веднъж. За всяко нещо вземете, съхранявайте, или изхвърляйте. Избягвайте концепцията на движещи се неща от една купчина до друга.

Помислете добре, от кое имате нужда в къщата. Например, размишлявате няколко дни преди да купите нещо. Ако все пак си купите нещо, след това да се отървете от нещо старо. Това е и най-бързият начин за почистване на апартамент.

Постепенно премахване на колекции – като алтернатива, поставете спомените в кутия. Не оставяйте нищо за утре, то никога няма да се случи.

Боклукът с празни неща. Време е да се заловите с всички неща, които задръстват къщата ви няма да бъде лесна задача, но изпълнението на тези предложения ще ви помогне по-лесно да станете управляеми. И ако откриете за себе време вземете решение какво да направите и какви къде да отиват.

Scroll to Top