Предимствата и недостатъците на Бизнес Blogging

сеоВъпреки че изглежда, че всяка компания има блог в наши дни, истината е, че много предприятия, особено по-малките бизнеси – не разполагат с нито един. Ако си мислите да създадете блог за вашия бизнес, seo оптимизация на сайтовете, както  плюсовете и минусите ще са ви от полза:

Идеалният корпоративен блог се развива в атмосфера на доверие, където нещата не се чувстват заплашени или задушавани.

Има два вида фирмата блогове – вътрешни и външни. Има далеч по-малко и правен риск за вътрешни блогове, най-вече защото служителите не публикуват негативни забележки за страх от обвинения.

Вътрешни блогове

Вътрешните блогове, обикновено са достъпни чрез Интранет. Това са блогове, които всеки служител може да вижда. Тъй като служителите ги използват като сайтове и форуми за електронна поща и дискусии, те позволяват разнообразна гама участници в различни физически места и с богат опит.

Използването на вътрешни блогове включва:

Сътрудничество на проекта и брейнсторминг

Съобщения на фирма

Засилване на политиката

Споделянето на информация и най-добри практики

Идентифициране и изчистването на погрешни схващания

Улавяне оплаквания на служителите

Външните блогове – имат нужда от seo оптимизация интернет сайт или допринасят за такава.

Ползите от вътрешни и външни блогове са различни – но те имат някои общи неща – откритост, директна и навременна комуникация, евтин начин за събиране на достоверна информация.

Предимства на вътрешните блогове включват:

Споделяне на знания: блоговете са начин за споделяне на опит по конкретни теми и са особено полезни за служителите, участващи в дадени области, изискващи авангардна информация.

Управление на проекти: въпреки, че има със сигурност по-изчерпателни начини за управление на проекти – малцина са толкова прости, че да позволяват на членовете на екипа да документират проект, неговото развитие, неговите успехи и предизвикателства, както и някои поуки.

Scroll to Top