Най-добри практики за косене на трева

косене на треваВярвате или не, зимните месеци също са период, в които трябва да се грижите за двора на къщата. Помислете за почистване на дворове.

Всичко това дава на птиците, които не летели на юг, възможност да се хранят според сезона. Помислете за това: Когато снегът се топи, ако има някакви семена останали по двора от миналата година, те ще са подходящи за птиците..

Ако искате да запазите вашата морава да изглежда страхотно, трябва или да се започне от нулата за всеки 5 години.

 1. Най-доброто време да засадите

Докато повечето хора си мислят, че есента е най-доброто време да се сеят семена и да се правят посеви, това наистина зависи от семето, което използвате. Ако климатът е топъл за сезона, пролетта е момента, в който трябва да се излъчва семето. И обратно, ако искате да се възползвате от хладния сезон то есенното засаждане на трева е друг благоприятен момент.

Когато засадите според видове семена, такива ще работят най-добре в средата си.

 1. Други фактори

Подобно на почти всички проекти, може да се наложи да подготвите вашия имот за първи път. След като сте избрали подходящи материали, има още няколко стъпки, в които да направите изцяло готов вашия двор:

 • Вие ще трябва да подготвите почвата с правилните изменения. Това е най-добре да се направи, докато изхвърляте клонки, сухи листа и остатъци от окосена трева.
 • Ако преди това са се появили жълти петна по тревата, ще се наложи да бъдат коригирани.
 • Стари бурени и корени ще трябва да бъдат премахнати, преди да започнете да извозвате от дворното място.
 • Как се справяте с поливане на тревата? Имате ли напоителна система, която работи? Уверете се, че веднъж започнала да покълва тревата, трябва редовно да бъде поливана.
 • Без система за пръскане, може да е по-трудно и да се наложи да се поддържа почвата влажна още 3 седмици. Това означава, че най-бързо може да стане като се полива в рамките на пъти на ден.
 1. Повторете Изпълнение

Ако искате да запазите вашата морава да изглежда като най-добре и да има свежа трева, трябва да следвате грижата за редовни поддръжка.

Ето някои съвети, които можете да следвате, дали е сухо или мокро:

 • Септември е най-доброто време за косене на трева.
 • Винаги поливайте сутрин. Това ще запази тревата от изпаренията по време на деня.
 • Редовно почиствайте двора от плевели, това ще предпази и тревата. Добрият контрол на плевели ще създаде по-ефективно затревената област. Тук може да ви помогне хамал.bg.
 • Понякога тревата се нуждае от почивка. По време на суша, тревата е в сън. Тя се връща обратно, когато есенните дъждове идват.

Scroll to Top