Почистване на мебели от боя и лак

Реставрацията на мебели с ръцете традиционно започва с неговата активна подготовка за работа. Първо, ремонт на продукта, ако има нужда от него. Вижте повече от майстори за демонтаж на мебели. След това ще трябва да се отстранят остатъците от бояджийски материали от повърхността. Това може да стане по два начина: механичен и химичен метод – най-лесно, бързо и удобно.

За да премахнете закален материал, просто трябва да приложите определен химичен състав и да чакате малко време. Подобни смеси са известни с активен елемент като: бакелит, лак; бензин; терпентин; лек спирт; етанол. Предварителната оценка на повърхността и характеристики на материала са покрити. Задължително условие в почистването на мебели от боя и лак е да се ​​носят гумени ръкавици и да се прилага разтворител избран за интериора с тънък слой, боя. Когато последната омекне се отстранява с  помощта на шпатула. След това изплакнете продукта и направете оценка на работата. Ако е необходимо, повторете всички стъпки отново, докато боята е напълно премахната. Целият процес се извършва за предпочитане на открито: в двор, гараж кооперация или лоджия.

Механичен метод – отнема повече време, но е съществен етап от възстановяването на дървени мебели, които могат да бъдат независими или да допълват. Както се досещате, същността на това се крие в механичното отстраняване на стара боя от ръчно шлифоване. Това може да се извърши с помощта на скрепер, циклична или шкурка. Важно е да се има предвид, че движенията трябва да бъдат насочени по протежение на подреждането на дървесни влакна, в противен случай съществува опасност от нарушаване на целостта на обекта.

Закупуването на всяка нова мека мебел е добре да е споходено от използване на водоустойчиви калъфи. Те ще предпазят дървените мебели прави по-лесно и ще се поддържа и почиства градинската мебел. Тези капаци пазят маси и столове в безопасност от най-голямата им опасност – екстремно мокро.

Защитете дървени мебели в началото на всеки сезон с подходящ състав и стил. Например, използвайте масло за дървени столове и консервант за пейка.

Внимавайте да не се лакира върха на винтовите фитинги. Естественото свиване и набъбване на дървесина в зависимост от времето значи, че може да се наложи затягане.

Избягвайте да поставяте мебели с дървени крака направо на трева. Влагата от земята може да доведе необработена дървесина до процес на изгниване с течение на времето. Ако вашата градина е такава, осигурете си допълнителна защита.

Ако по маси и столове има мокри разливи, вземете мерки и избършете. Освен ако не е истинска лудетина всеки ден. Дървесината може да отнеме цял ден, за да изсъхне, а в това време, въздух мръсен като прашец може да са се образували невидим още лепкава филм на вашата трапеза.

На всеки две седмици, избърсвайте маси и столове с кърпа, изстискайте от разтвор. Оставяйте естествено и напълно да изсъхне или помогнете на мебелите със свежа кърпа.

Влез в добър навик за избърсване маси и столове със суха кърпа всеки път, когато отида да ги използват. Това слиза прашец или фини нишки на трева, че са намерили начин да си мебели и сушени по-скоро, отколкото се е издухан.

Вижте тук за полезни връзки с хамали, услуги по почистване, извозване и изхвърляне на стари мебели и много други:

kamion.bg

depo.bg

evro5.com

smetishte.com

fori.eu

Scroll to Top