Топ съвети за подобряване на онлайн маркетинга

Онлайн маркетингът се състои от цифрови канали. Такива са уебсайт, имейли, банери, социални канали, видео и т.н., които фирми, като викинг използват, за да се привлекат клиенти и за улавяне на нови перспективи. Вземайки предвид традиционния маркетинг, който се фокусира върху постигане на масивни масова аудитория, използвайки инструменти като радио и телевизия, онлайн търговците се съсредоточат върху постигане на аудитория чрез цифрови интерфейси.

С появата на социалните медии, онлайн маркетингът става все по-интерактивен. Маркетингът на фирмата е преобразуване на разговори, където клиентите вече консумират продукция съдържание марка.

Различните компоненти, които изграждат онлайн маркетинга, както и различни тактики, използвани за подобряване на онлайн взаимодействие между клиенти и марки, могат лесно да запълнят цяла книга. Все пак, има основни принципи, залегнали в основата на много от най-добрите практики, които са заложени в основата на солидна онлайн маркетингова стратегия.

Ето няколко съвета за това как най-добре да се наберат тези принципи и да се засилят точките за взаимодействия на компанията – вашата фирма има нужда от сайт:

  1. Ангажиране

Нуждите на бизнеса трябва в крайна сметка да се припокриват с нуждите на вашата целева аудитория. Чрез създаването на уебсайт, социално-медиен профил или друго цифрово присъствие с аудиторията, вие създавате съдържание, което осигурява добавена стойността за клиентите и марката.

Разработване на стратегия, която използва всичките онлайн канали, така че можете не само да се привлекат клиенти, но също така да се засили имиджа на марката.

  1. Увеличаване на видимостта на уебсайта

Вероятно сте чували, че, когато става въпрос за оптимизация на уеб сайтове (SEO), съдържанието е цар. И един от най-добрите начини за поддържане на вашия сайт от значение за търсачките е да се публикува висококачествено съдържание в мрежата. С други думи, ключовата дума е плънка, а създаването на завладяващо съдържание може да насърчи хората.

  1. Слушайте и се ангажирайте с клиенти в социалните медии

С възхода на социалните медийни титани като Facebook през последното десетилетие, социални медии вече е неразделна част от онлайн маркетинговия план.

Социалните медии дават още една възможност за споделяне и популяризиране на уеб съдържанието. Това означава, че идентифицирането и участие на социалните канали, където ще бъдат вашите клиенти и потенциални клиенти, отколкото да губите време и енергия в социалните сайтове, които не успяват да се приведе в съответствие с вашия целеви пазар.

  1. Оптимизиране на вашия уеб сайт и имейл маркетинг за мобилни устройства

Според едно проучване от New Relic , 1.3 милиона Android устройства се активират всеки ден. За да сложи това в перспектива, това е около четири пъти повече смартфони в сравнение с 300,000 бебета се раждат в света всеки ден. Освен това, смартфоните имат средно по 41 приложения инсталирани, с мобилните потребители на тези приложения на телефоните и 150 пъти на ден, или около всеки 6,5 минути.

Това е лесно да се разбере, че мобилен маркетинг, вече не е „хубаво да се има“, а „трябва да има“. Ако искате да постигнете максимален обсег с вашите онлайн маркетингови усилия. Дори ако сте с нов дизайн на вашия сайт и привлекателна външен вид и съдържанието трябва лесно да се намери, така че сайта да изглежда страхотно в множество интерфейси.

  1. Измери успеха

Показателите за успех могат да бъдат безценни за получаване на данни от положените усилия. За вашия уеб сайт, блог и имейл кампании, за търсене на показвания, кликване, проценти, обменни курсове и препращания и т.н. могат да бъдат отправна точка, ако вече имате инструмент за уеб анализ.

Многобройните показатели и отчети маркетинг, използвани за измерване на онлайн успех могат да бъдат малко поразителни и смущаващи. За щастие, няколко приложения и платформи, използвани в дигитален маркетинг са вградени инструменти за анализ, които дават прозрения в демографските данни и онлайн ангажимент.

Създаване на солиден онлайн маркетингов план ще отнеме време, но неимоверно ще доведе до много нови клиенти и ще запази съществуващите такива. Веднъж намерили своята ниша е добре да изградите своя бизнес.

Scroll to Top