Топ хотелите, които си струва да посетите

Човек се познава само до степен, че той познава по света.“ Йохан Волфганг фон Гьоте  

В случай, че обичате да пътувате, то има места и хотели, които винаги ще ви очакват с отворени обятия. Ето и една част от тях, които ще помните вечно:

Хотел „Al Maha Desert Resort at Spa“ Дубай

Хотелът представлява оазис в стил на лагер с бедуини в средата на Арабската пустиня. Той е класика. На територията на хотела има декорирани антики и артефакти на пустинята, докато всеки от 30-те луксозни апартамента под формата на палатки е оборудван с модерна система за въздушно охлаждане. Този хотел предлага на гостите екскурзии на камили и коне върху пясъчните дюни, соколи и стрелба с лък. Почивка в Дубай може да е повече от вълнуваща на това място, защото хотелът е съставен изцяло от лед. Всяка година той е възстановяван отново и работи само през зимата. За създаването на хотела са използвани 500 тона лед и 15,000 тона сняг, а самият строеж траел 5 седмици. Туристите на хотела ще намерят ледено кафе, леден параклис за сватби и леден бар с много напитки в чаши, издълбани от лед. Спящата местни гости в спални с чували на лед и легла в стаите. Всичко това звучи „прозрачно и студено“ и така изгражда интериора. Време е да резервирате вашите екскурзии.

Хотели „Malmaison Oxford Castle“, Оксфорд, Великобритания и „Karosta“, Латвия

Хотелът се намира в замък построен през XI век. До 1996 г. е имало затвор на Викторианската епоха. До ден-днешен са запазени затворнически килии. Вторият хотела Karosta се намира в бивш военен затвор в Karosta.

„Karosta“, Латвия е един от най-забавните и предлагащ на гостите екстремни забавления.

„Tea Factory“, Шри Ланка

Хотелът се помещава в стара фабрика за чай. Гостите в колониалните времена се простират чаени насаждения, отглеждани и пакетирани на плантации чай още в 1800 г., от времето на британското управление. Досега струва фабричните единици. Ресторантът е в стар бар, разположен в бившия магазин за опаковане. Хотелът се придържа към „зелена“ философия с енергийно ефективно осветление, автоматични прекъсвачи с ниска консумация на енергия, както и контрол на шума и системи за опазване на околната среда. Гостите могат да посетят насажденията чай, пеша или с велосипед, за да направят една екскурзия в планината до водопадите в резерват и национален парк.

Scroll to Top