Критерии за избор на матраци

Ако спите комфортно и без прекъсване на съня едва ли ще си задавате въпроса, какъв е критерият за избор на матраци. Ако обаче сънят ви е нарушаван по десетки пъти през нощта и то само заради неудобен матрак, то значи трябва да вземете предвид някои критерии. Ето и отбраните съвети:

  1. Поставете комфорта на първо място.

Да не попадат в общата капана на мислене на марка и цена маркер ще ви кажа колко удобно матрака е. Основното изискване на един матрак е, че той да бъде удобен за вас. Ако не отговаря на тази нужда, тогава не е подходящ, без значение колко е евтин или скъп. Вие със сигурност не искате да похарчите хиляди долара само за да откриете, че матракът ви кара да се чувствате отлично. Матраците може да се окажат вашето спокойствие в нощта.

Вместо това, може да намерите матрак, който създава комфорт на тялото, а всичко на всичко зависи от няколко неща, като твърдост, състава и размера на матраци.

  1. Легнете, за да тествате дали искате мека, средна или твърда основа за матрак.

Няма правилен или грешен избор тук, това зависи от вашите предпочитания. Те не са регулирани условия и варира от една марка към друга. Например, средно твърда марка може да бъде еквивалентна на допълнителна форма от друга марка.

Имайте предвид, че в името на тялото, че няма да искате матрак, който е твърде мек или твърде сковаващ. Мекотата в матрак е вредна за гръбнака, поради липса на достатъчна подкрепа, което води до лош сън и неправилна поза. Това от своя страна провокира болки в гърба. От друга страна, прекалено твърдият матрак за вашето тяло може да причини възпаление от точките на натиск и също може да спре тялото от поддържането на естествените извивка на гръбначния стълб по време на сън. Затова ще трябва да се намери баланс между комфорт и твърдост, когато се тества и избира един матрак.

  1. База за легло.

Знаете ли, че дори и най-добрият матрак, може да причини увисване на леглото, а това от своя страна ще изкриви прекалено? Със сигурност няма да искате да прекарате времето и парите си в закупуване на перфектната матрака само за да функционира незадоволително поради лоша база в легло.

 Видът на база ще играе огромна роля при определяне чувствата и функциите на матрака.

Помислете внимателно за вида на легло и база, която искате да използвате с новия си матрак. Правилната поддръжка за вашия матрак ще ви гарантира правилен и спокоен сън.

Не се колебайте да задавате въпроси и да се консултирате със специалист по легла в магазина.

Scroll to Top