Къде се крият компютърните вируси

Сърфирането в интернет може да бъде опасно. Човек никога не знае кога една интересна връзка ще се окажете, троянски кон или вирус. Линкове към вредни уеб сайтове или към заразени файлове са най-разпространените начини да влязат в контакт с компютърен вирус. Тогава е трудно да се избегнат уеб сайтове, които не познавате. От полза може да ви е ремонт на смартфони. Това е една област, в която една добра антивирусна програма може да бъде изключително ценна, тъй като много от тях ще ви предупреди за злонамерени сайтове. За да не се налагат чест ремонт на лаптопи, научете повече за:

Ако получите предупреждение, не го игнорирате или може да се окажете със заразен компютър.

Изтеглянето Trouble

С днешните технологии и високоскоростен интернет услуги на разположение са множество програми. Не е без риск, обаче. Никога не рискувайте с неизвестни изтегляния. Купете си продукти от сайт с доказана репутация. Уверете се, че те имат високо ниво на кодиране за вашата защита.

Опасност в собствения дом

Ако има повече от един компютър в домашната ви мрежа сте изложени на риск. Можете да получите вирус от нещо някой друг в мрежата. Ако друг човек на друг компютър на вашия дом или офис мрежа изтегля вирус той лесно може да се разпространи до всички свързани компютри и всички ще се окажете за ремонт.

Зад всеки вирус стои компютърен програмист

Имейлите са може би един от най-разпространените начини и човек, лесно може да изтегля вирус върху компютрите си. Разбира се, вие сте в по-голям риск, ако не сте внимателни за това, имейли или връзки, които следвате могат да се проверяват.

Почти всички имейл и сървъри вече имат спам папки. Използвайте ги. Изпратете нежелана поща на всяко място, дори да се изкушите да го отворите. Не отваряйте имейли от някого, когото не познават или не очаквате имейл. Така ще избегнете спам, чрез филтриране.

Натискането Up Messengers

Моментални съобщения също могат да донесат вируси в компютъра ви. Никога не посещавайте връзки, публикувани от един пратеник, освен ако не сте сигурни, че те са безопасни за сайт. Не кликвайте върху непознати връзки, дори ако те идват от приятел или роднина по куриер. Винаги е по-добре да бъдат безопасни, отколкото да съжалявате след това.

Вземете своята защита!

Ако не разполагате с добра антивирусна програма сте изложени на риск. Важно е да се отбележи, че дори и най-добрата програма за вирус може да бъде нарушена. Нови вируси, троянски коне и други вредни програми в ежедневието се появяват на върха и е почти невъзможно да се справяме с тях без антивирусна.

Без значение колко добре е защитен компютърът ви, без значение колко сте внимателни, вие все още са податливи на вируси. Колкото по-дълго се използват компютри, по-високи са шансовете да бъдете атакувани от вирус. Разберете повече тук за смяна на батерии за лаптоп.

Компютрите са скъпи и информацията ви е твърде ценна. Време е да се свържете се с професионален компютърен сервиз и да се погрижите за компютъра си.

Scroll to Top