Каква е причината климатик да не включва

От време на време, собствениците на жилища стоят безпомощно пред термостата, чудейки се защо тяхното охлаждащо устройство не работи. Направете оптимизация на дома и преди да се обадите за поправка на климатик, обърнете внимание дали уредът работи изобщо, или работи, но не и охлажда въздуха.

За съжаление, повечето качествени климатици са предназначени да служат само между 10 и 20 години. Ако вашият климатик попада в този диапазон, може би е време да го замените, а не да губите непрекъснато средства по ремонт на климатични системи. Разберете за опънати тавани.

Замърсеният филтър например ще доведе до много други ядове. Така например замръзне може да се случи, когато устройството продължи да работи без охлаждаща течност.

Когато има много заледяване на външното тяло, то трябва внимателно да се размрази. Изключването на климатика, понякога е достатъчно и може да позволи на устройството да се размрази. В други се налага допълнителна намеса, но никога насилствена. Това може да даде възможност на вентилатора да се раздвижи. Премахването на много мръсен филтър и замяната с нов е от съществено значение. Вижте и за слънчеви колектори за топла вода.

Замърсеният кондензатор или изпарител също ще накарат системата да спре да работи, и че може да се наложи на повикване към професионалист, който е по-запознат с различните системи A / C.

Scroll to Top