От какво се оплакват потребителите на матраци

Може да имате чисто нов матрак, но той да не отговаря на изискванията ви. Най-неудобната ситуация е тогава, когато на единия от двамата партньори матрака го устройва, а за другия е истински кошмар да лежи на него. Това се получава, когато има голямо разминаване в тежестта на двамата партньори, както и когато не бъдат взети характеристиките на различните видове матраци.

Ето и някои особености, които е добре да разгледаме обща тематика предварително:

  1. Компресиране – образуване на вдлъбнатини във формата на тялото. Около 12% от всички собственици на латексови матраци се оплакват, че през първите три години от използването на матрака до голяма степен усещат сгъстено количество материали в частта, където спят най-често. Това води до вдлъбнатината на тялото.

Формиране вдлъбнатини върху тялото води до факта, че повърхността на матрак става груба, и това ограничава естествените движения на спящия. Това е типично за матраци, на които двама души почиват, спят, тъй като те са склонни да спят всяка нощ в определена част на леглото. Трябва да се отбележи обаче, че образуването на вдлъбнатина върху матрака не е задължително и може да доведе до факта, че като цяло продукта става неизползваем или неудобен. В такива моменти смяната с нов е неизбежна.

  1. Прекалена твърдост – според собствениците на около 10% от латексови матраци, продуктите имат твърда повърхност, особено когато са нови.
  2. Когато е горещо не може да се спи – приблизително 10% от собствениците са се оплакали, че матраците, изработени от латекс създават гореща повърхност, върху която не може да се спи. Един респондент е описал матрака като „топлинен капан“.
  3. Движението – около 9% от собствениците на латексов матрак се оплакват от твърде трудно завъртане. Трудно е да се движат, особено за човек с повече килограми.
  4. Липса на подкрепа около ръба – около 5% от собствениците се оплакват, че има риск да паднат от матрака по време на сън, ако спят на ръба.

За да не се стига до подобни неудобства, проучете кой матрак е най-добре да изберете за вашето легло. Научете за професионално почистване.

Scroll to Top