3 неща, които да опаковате с вашата чекирана чанта

Администрацията на самолетните полети поддържа сложна система от правила за транспортиране на вещи и предмети и регистрирани чанти за полети. Някои предмети са забранени за самолети по всяко време, докато други могат да бъдат проверени и върнати обратното.

Опаковката на нещо погрешно в чекираната чанта има потенциал да съсипе пътуването, особено ако тази чанта се загуби, бъде счупена, или грубо преместена. Като едно основно правило е да опаковате в динамика всичко на стойност или значение във вашата ръчна чанта, в случай, че багажът ви се губи от авиокомпанията. Но има и още, какво да се вземе предвид. Тук са някои от тях:

  • Идентификация, паспорти, бордни карти и основни документи

Всички необходими документи, независимо дали са работни или застрахователни документи съдържат поверителна информация. Такава трябва да се държи в ръчната чанта. Това включва и закупените вече билети самолетни.

В крайна сметка: Всички важни документи, които сте опаковали в чекирания си багаж трябва да са фотокопия, а не оригинали. И никакви документи, които включват чувствителен или лична информация не трябва да се съхраняват в чекирания багаж.

Не пропускайте пътуване, съвет, или сделка!

  • Парични и кредитни карти

Всички регистрирани чанти са проверени по електронен път, от агенти и скрининг на ръка. Когато опаковате чанта, вземете необходимите предпазни мерки, пари, чекова книжка, и кредитни карти. Такива трябва да се държат с вас във вашата ръчна чанта.

Електрониката трябва да бъде опакована в ръчния багаж, защото обикновено е крехка, скъпа, и по-податливи на счупване.

Заплахата за вашите електроника е двустранна: трябва да защитите вашите устройства от кражба с взлом и счупване. Без значение колко плат и кърпи сте увита около лаптопа си, тя все още предстои да изтърпи целия полет при транзита.

Scroll to Top