Кои са най-добрите 10 места, на които да отидете в Ню Йорк

Бас ловя, че ако кракът в не е стъпвал в Ню Йорк, а в даден момент от живота ви се открие възможност да пътувате към тази далечна дестинация, едва ли нещо ще ви спре. Преди това обаче си подгответе списък с топ места, които да посетите.

най-добрите 10 места в Ню Йорк

Кои са най-добрите 10 места, на които да отидете в Ню Йорк.

Ето, какво може да включите в списъка с най-добрите 10 места в Ню Йорк:

  1. Статуята на свободата

Статуята на свободата се разглежда като най-доброто място за посещение в цяла Америка. Това е един от най-емблематичните паметници в света и има голямо историческо значение. Тази статуя е сред седемте чудеса на света. Този паметник е построен през 1860 г. от френски инженер архитект и се счита за един от символите на свободата. Тя е най-голямата статуя в цял свят и може да осигури с прекрасна гледка към цялото пристанища на Ню Йорк.

  1. Бруклинския мост

Този мост е построен през 1883 година и е първият мост от стомана в целия свят. Това е забележителност , чиято структура на Ню Йорк и е вдъхновила много хора през годините; този мост има страхотен дизайн и архитектура аташе към него и е чудесно място за посещение.

  1. Музеят Metropolitan

Музеят на изкуството присъства в столичния квартал на Ню Йорк и е най-емблематичният музеи. Той има най-добрата колекция на изкуството, която варира от декоративни материали за костюми и брони. Това място е с голяма историческа стойност, прикрепен към него и може да бъде чудесно място за посещение.

  1. Пето авеню

Това място е добро за разположение от всички купувачи в Ню Йорк; този път съдържа складове и магазини на различни известни марки и дизайнери. Това е място, където един купувач ще мечтае да отиде и също може да бъде голяма атракция дори и за не купувачи, продуктите, налични в магазините на този източник са в пъти много трудно да се намери, така че ако търсите за някои удоволствие след това място може да ви предложи едно и също нещо.

  1. Емпайър Стейт Билдинг

Тази сграда е една от забележителностите на Ню Йорк и е сред най-високите сгради в света. Тя е открита през 1931 година и е висок около 381 м; Самата сграда може да осигури голям изглед над Ню Йорк и нейните съседни държави. Тази сграда се просторна и има голяма плътност на хора, посещава се през целия ден.

  1. Times Square

Times Square разполага с огромен участък от театри, както тя се поставя в района на театри. Има много търговски магазини и ресторант в изобилие присъства в тази област и предлага чудесна гледка към центъра на града. Този район изобилства с тълпата и има различни билбордове, намиращи се в него. Може да бъде посетен за удоволствие на очите.

  1. Централен парк

Централният парк е най-големият парк в Ню Йорк и е с официална площадка за всички деца в Ню Йорк. Той е повече от красива по много начини. Има няколко важни забележителности в и около парка, има голям зелен район, който е много привлекателен.

  1. Театърът Бродуей

Театърът е един от най-важните театри в цял Ню Йорк. Тук се изпълняват най-големите концерти и театрални постановки за почитатели от целия свят. Концертите изиграни от тях варира от класически до най-новите предавания.

  1. Рокфелер център

Този център е комплекс, който е комбинация от търговски магазини и развлекателни комплекси. Той дори има ледена пързалка, която се поставя в екстериорните пързалки на открито региони на този център и е чудесен извисяващ структура поставя точно в средата на Манхатън и е чудесно място за посещение.

  1. Chrysler сграда

Тази сграда е една от най-важните забележителности на Ню Йорк и това сграда има семейна връзка с автомобилната компания Chrysler, тя е построена през 1929 година и разполага с голям архитектура и е един от най-старите класически проектирани сгради и трябва да бъдат посетени в случай на посещение в Ню Йорк.

Scroll to Top