Едноседмична екскурзия до Гърция

екскурзия до ГърцияАко планувате едноседмично пътуване до остров в Гърция започнете с Атина, но включете в списъка и невероятни гръцките острови Санторини, Миконос и Делос.

Традиционна улица на остров Миконос

Миконос е друг гръцки остров, разположен в Южното Егейско море. Той е изключително популярен сред посетителите готови за парти до ранните часове на сутринта или красивите плажове с бял пясък. Още исторически забележителности съществуват, разбира се и може да прекарате деня в опознаване на 16 вятърни мелници или проучване на Археологическия музей на Миконос. Не оставяйте обаче, без посещение на острова със световно-известни плажове, които включват места като Агиос Стефанос, Калафати и Платис Гиалос. След залез-слънце си проправите път през варосани сгради и криволичещи улички на град Миконос и се насладете на оживени търговски бутици, ресторанти и невероятен нощен живот в десетките барове, клубове и салони, които работят до зори.

Останки от Делос

Миконос прави голям изходен пункт за кратко пътуване до остров Делос, родното място на Аполон и Артемида в гръцката легенда. Делос е необитаем и дневните фериботи могат да отведат до там от Миконос, за да изследвате останките. Докато в Делос, ще можете да видите трите храма, посветени на Аполон, Олтара на Дионис, свещеното езеро, където Артемида се твърди, че е роден, на терасата на лъвовете, Клеопатра и театърът, датиращи от повече от 2300 години, тези места ще поберат повече от 5000 души в разцвета си. Делос разполага и с музей пълен с гръцки скулптури и вази, както и малко кафене.

Плака в Атина

Завършваме обиколката из Гърция отново с остров. Ако вече сте разгледали основните забележителности и музеи, прекарайте този последните 24 часа в проучване на истинската култура на града. Ако е възможно, в древна Ирод Атик театъра или се насладете на слънцето на плажовете в близост до Атина като Вулиагмени.

Scroll to Top